Winterhuid = Droge huid

SOS droge huid! Weg met vervelende winterkwaaltjes!

Heb jij meer last tijdens de wintermaanden van een droge huid, ruwe vlekjes of een jeukende huid? Dat kan! De temperatuurverschillen van buiten en binnen zorgt ervoor dat onze huid meer vocht verliest. Tijdens de winter maakt onze huid ook minder ceramiden (vetten) aan in de huid, waardoor de huidbarrière slechter wordt met een droge huid als gevolg. Het is dus van groot belang om je huidbarièrre (het beschermlaagje) in balans te houden, want het juiste evenwicht tussen het vet-en waterbestand houdt onze huid gezond. Iedereen wil toch een gezonde stralende huid?

Welke verzorgingsroutine bij een droge huid?

Net zoals we onze kledij aanpassen tijdens de zomer en de winter kan het zijn dat jouw huid er baat bij heeft om bepaalde producten te wisselen met andere producten die bv. meer comfort geven aan je huid.

Heb je last van een schilferige huid?

Dan raad ik de Alpha Hydroxy Night Cream van Environ aan. Deze nacht crème bevat glycolzuur en lactaatzuur en heeft als doel de barrièrefunctie van je huid te herstellen.

Voelt je huid overdag trekkerig?

Verwen ‘s avonds je huid met  de Vita Antioxidant Hydrating Oil Capsules van Environ. De capsules bevatten een flinke dosis antioxidanten en een hoge concentratie aan vitamines. ‘S morgens sta jij op met een superzachte, stralende huid! Zalig toch? 😍

Dagcrème alleen niet voldoende?

Heb je het gevoel dat je  AVST moisturiser jouw huid niet voldoende hydrateert? Dan raad ik aan om tijdens de wintermaanden de Vita-complex Super Moisturiser toe te voegen aan je skincareroutine.

Dankzij de pro-vitamine B5, sheaboter, vitamine E, vitamine C en nog veel meer voedende en verzachtende ingrediënten geeft de Super Moisturiser extra comfort aan je huid.

Mag ik deze 3 toppers allemaal gebruiken?

JA ZEKER! 😉 Hoe beter  jouw huidlaag beschermd en gehydrateerd is, hoe mooier je huid! Bekijk zeker onze actie omtrent deze fantastische producten.

Winter Essentials box

Tips voor een goed gehydrateerde huid

  • Drink meer water, wees voorzichtig met koffie, te veel koffie kan de huid uitdrogen.
  • Eet omega 3, dat kan je terugvinden in oa. vettige vis (zalm), walnoten, pompoen, lijnzaad. Deze voedingsmiddelen verbeteren het vochtgehalte van je huid en werken bovendien onstekingswerend!
  • Kies de juiste moisturiser (dagcrème), moisturisers die je huid gewoon zacht laten aanvoelen en lekker ruiken zullen zelden meer doen voor je huid. Kies een moisturiser met actieve werkstoffen zoals Vitamin A en antioxidanten die je huid voedt en hydrateert.

Ik raad je aan om je moisturiser zowel ‘s morgens als ‘s avonds aan te brengen. Met een kwalitatieve moisturiser ga je jouw huid voeden, voorkom je vochtverlies en vertraag je hierdoor het verouderingsproces! Het klinkt niet alleen mooi, het is ook werkelijk zo.

Wil jij ook graag een gezonde stralende huid? Laat je door mij begeleiden naar jouw mooiste huid ooit.

Patricia

Facebook
ABOUT AUTHOR
Laat jouw huid
Patricia Seynaeve

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullam.

RECENTE POSTS
WEBSHOP

Get fresh updates
about my life in your inbox

FOLLOW ME ON
Our gallery